laserafstands måler

Opmåling med laserafstands måler

Vores nye DIY familie, Nini og Søren, fortæller, hvad de bruger deres smarte laser afstandsmåler til.

Tip

  • Laseren skal ramme noget for at kunne måle en afstand, men skal du måle noget hvor det ikke er muligt, f.eks. et møbel, så brug en genstand laseren kan ramme som f.eks. en bog.

Nu er det slut med knækkede tommelstokke, når du skal opmåle afstande. Med en laser afstandsmåler bliver opgaven nem og ligetil. Vi har ofte brug for at måle afstande, når vi f.eks. skal vide, hvor langt huset er i forhold til køb af nyt interiør, eller da vi lavede vores store tilbygning i kolonihaven. Afstandsmåleren er især smart, fordi man kan måle i luften og ikke skal ligge og kravle rundt med en tommelstok. Med en tommelstok skal man jo ramme væg-til-væg, hvilket kan være svært, da der ofte er møbler i vejen.

laser afstandsmåler

Opmåling af stue med afstandsmåler

Nemt at bruge laser afstandsmåleren

For os er det vigtigt, at afstandsmåleren er nem at betjene, da vi ikke har den største teknisk snilde – og det er den bestemt. Den har kun en enkel knap at holde styr på og holder man knappen inde gemmer den, den seneste måling. Dette har vi været glad for, når vi har lavet nogle opmålinger hjemmefra og derefter er gået i byggemarkedet for at købe de ting, vi skulle bruge. Således har vi været fri for at skrive målene ned.

Derudover er det rart, at der er lys i displayet, så vi kan læse, hvad der står. Skulle man glemme at slukke laser afstandsmåleren, gør den det automatisk efter lidt tid uden brug. Det er ærgerligt at skulle bruge den og så er den død for batteri. Afstandsmåleren er også særdeles lille og handy til at tage med sig. Vi tager den altid med i sommerhus, hvor vi også har brug for den. Den er faktisk ikke større end, at Søren kan have den i lommen.

Kræver ikke meget 

Det eneste afstandsmåleren kræver for at kunne måle afstanden er, at laseren har noget, den kan ramme. Man kan derfor ikke kun måle afstande mellem vægge men også måle møbler. De gange vi har målt møbler, der ikke har stået op ad en væg, har vi. f.eks. sat en bog for enden af møblet således, at laseren rammer denne og derved kan måle afstanden.

Det er ideelt med en afstandsmåler de steder, hvor det kan være svært at komme til med en tommelstok eller til længere afstande. En tommelstok har jo sin begrænsning, da den kun kan måle op til 2 meter, før man skal sætte afmærkninger for at kunne lave resten af målingen. Det bliver hurtigt lidt bøvlet. Afstandsmåleren fra Bosch, som vi har, kan måle op til 20 meters afstand, hvilket er mere end rigeligt til vores behov.

En fast plads i værktøjskassen

Tommestokken har altid haft en fast plads i enhver værktøjskasse og det vil den blive ved med at have hos os. Men laser afstandsmåleren er et fantastisk produkt, som vil ligge side om side med tommelstokken, da de supplerer hinanden rigtig godt. Vi bruger f.eks. ikke altid afstandsmåleren til steder hvor det er svært for laseren at ramme, så kan vi ligeså godt bruge tommelstokken.

Laser afstandsmåleren er et værktøj, der er god til professionelt brug, men som er lige så brugbar til den lille familie. Det er et produkt, der er simpel at anvende og vi er super glade for at bruge den til vores forskellige projekter.