værkstedsbord

Et godt værkstedsbord er uundværligt i ethvert værksted. Bordet giver mulighed for nemt og praktisk at kunne udføre diverse opgaver, som kræver plads samt giver dig et godt og solidt underlag at arbejde på.

Få inspiration til dit eget værkstedsbord her.

Byg dit eget værkstedsbord

Hvis du ikke allerede har et værkstedsbord derhjemme, er det heldigvis ikke særlig besværligt at lave et selv.
Det eneste du skal bruge er 2×3 reglar i forskellige længder, skruer samt 2 stykker plader. Reglarne samles ved hjælp af lim og skruer og pladerne monteres herefter ovenpå. På den måde får du et utrolig stærkt og solidt værkstedsbord, der kan holde til det meste.

Hvis du ikke selv vil i gang med at lave benene, kan du i stedet bruge arbejdsbukke til at placere pladerne ovenpå.

Få den bordlængde, du ønsker 

Bordet kan være lige den længde, du ønsker og du kan få en behjælpelig medarbejder i et byggemarked til at skære pladerne til, så de har den ønskede længde. Hvis bordet skal være mere end 2 meter langt, skal du dog ud og have fat i et tredje ben, der kan stå i midten. På den måde opnår du den bedste støtte til værkstedsbordet.

Ved at bygge dit værkstedsbord selv har du fordelen i, at du selv kan bestemme dets længde og højde. Du kan også vælge at komme hjul på dit værkstedsbord, så du nemmere kan rykke det rundt efter ønsket placering.

Få ekstra opbevaringsplads 

Hvis du vil have et værkstedsbord, som kan bruges til lidt mere end blot at udføre gør-det-selv opgaver på, kan du lave et bord med ekstra opbevaring neden under selve bordpladen.
Den ekstra opbevaringsplads kan være en fordel, hvis du har meget værktøj eller bare har et lille værksted, hvor du gerne vil have mest muligt ud af pladsen.
Hvis du vil have mulighed for at gemme noget af værktøjet væk, kan du samtidig montere to låger, så det bliver skjult bedst muligt.
Denne skabsløsning kan laves ved hjælp af MDF plader. Vær blot opmærksom på, hvor meget pladerne kan bære.

Mulighed for 2 separate værkstedsborde

Den mest logiske løsning for de fleste, vil være at lave ét langt værkstedsbord, der er placeret langs en vinduesvæg. Dette kan også være optimalt, når det kommer til at afkorte lange brædder eller lignende. Men tit kan det faktisk være ganske praktisk med to separate borde, der kan rykkes efter behov, alt efter hvad du skal arbejde med.
Står du for eksempel med en stor ramme eller et vindue, kan det være yderst praktisk med et værkstedsbord, der er mere kvadratisk og kan placeres midt i rummet, fremfor at du står og bakser med det op ad en væg.
Hvis du har to borde med hjul under, vil du opnå langt større fleksibilitet, da du vil kunne rykke bordene efter behov og type af arbejdsopgave.

Lav en tilhørende værktøjsvæg

Når du har fået dig et godt værkstedsbord, kan du med fordel lave en værktøjsvæg, hvor du nemt og enkelt kan have overblik over dit værktøj. Herved kan du altid finde det værktøj, du skal bruge og nemt sørge for, at det kommer tilbage på dets rette plads.

Sådan laver du en værktøjsvæg 

Værktøjsvæggen kan installeres ved hjælp af en MDF-plade, hvor du kan optegne de forskellige typer af værktøj, så du sikrer dig, at de har den rette plads. Sæt skruer op, som værktøjet kan placeres på, og du vil ikke få problemer med at finde det fremadrettet.
Hvis du ikke selv vil i gang med at lave din egen værktøjsvæg, kan du i stedet købe færdige løsninger i diverse byggemarkeder. Her får du også mulighed for at få løsninger med skuffer, så du har plads til skruer, søm og andre smådele.