life hacks støvsuger

Hvis du skal lave en grundig rengøring af hjemmet, kommer du ikke uden om at bruge en støvsuger. Men hvordan får du mest muligt ud af din støvsuger og hvordan får du den til at holde længst muligt? Det giver vi dig svar på her.

Fjern støv fra glasoverflader

Har du en glaslampe, et spejl eller en glasbordplade, kan en støvsuger være en god måde at starte rengøringen ud på.

Ved at bruge en almindelig klud og glasrens, uden først at støve overfladen af, vil du blot trække støvet med rundt og ikke få en helt ren flade.
Du kan i stedet starte ud med forsigtigt at benytte støvsugeren til at fjerne det værste støv med. Du vil herefter kunne bruge glasrens og klud til at opnå en helt ren og skinnende overflade.

Brug et toiletrullerør til at rengøre trange steder

Har du en dørliste eller andre trange steder, hvor det kan være svært at komme frem med det almindelige støvsugerrør, er der heldigvis stadig hjælp at hente.
Ved at putte et toiletrullerør uden på støvsugerrøret kan du mase det til, så det passer til de trange steder, og du ville kunne fjerne det støv, der prøver at gemme sig for støvsugeren.

Fjern støv og snavs fra støvsugerbørsten

Når støvsugeren anvendes, vil der blive samlet støv, snavs og hår, som vil sætte sig fast i børsten. Rengøres børsten ikke, kan det være med til at forkorte støvsugerens levetid.
Du kan dog nemt forlænge levetiden for din støvsuger ved at rengøre denne børste jævnligt. Brug blot en opsprætter til at ”skære” hår og andet snavs op og fjern det efterfølgende med en pincet eller lignende.

Find tabte småting

De fleste kvinder kender det, at man kan komme til at tabe en ørering eller lignende, mens man er på vej ud af døren. Og når den først er tabt, kan det være svært at finde den igen grundet dens lille størrelse. Men frygt ej, støvsugeren kan også her være til hjælp.
Påfør en nylonstrømpe uden på støvsugerrøret og gå langsomt over gulvet med støvsugeren i hånden. Når øreringen, eller et andet tabt element, er fundet, vil det blot blive ”fanget” uden på strømpen og ikke ryge ned i selve støvsugerposen.

Brug de originale poser

Selvom de uoriginale poser kan være en billigere løsning, frem for de originale, er det en dårlig ide at bruge dem til din støvsuger.
De uoriginale poser er oftest en hel del tyndere end de oprindelige og meget af det støv, der bliver suget op, vil ryge videre ud i støvsugeren.
På den måde forkortes din støvsugers liv markant, da støvet vil sætte sig og ødelægge maskinen.

Skift filtrene når du køber nye støvsugerposer

Når du skifter støvsugerposen, skal du også huske at skifte filteret. Der sidder et lille filter foran på selve støvsugerens motor, som skal udskiftes for at sikre, at det ikke støver til. Hvis dette filter bliver for tilstøvet, vil støvsugeren på sigt stoppe med at virke efter hensigten.

Ikke nok med, at støvsugeren er udstyret med et motorfilter, så sidder der også et udblæsningsfilter, som sørger for at støvet ikke ryger ud af støvsugeren igen. Dette skal skiftes én gang om året. Hvis du har en støvsuger med et HEPA-filter, der er monteret over udblæsningen, kan du i stedet nøjes med at skifte det ud hvert tredje år.

OK at hive i støvsugerslangen

Mange er vokset op med en formanende finger fra deres forældre om, at man ikke må hive i støvsugerslangen, når værelset og hjemmet skulle rengøres. Dette er dog lidt af en skrøne.
Alt efter hvilken kvalitet støvsugeren har, er det helt ok at trække den rundt i slangen. Hvis slangen og plastikstykket, der er med til at holde slangen fast, er af høj kvalitet, vil støvsugeren ikke tage skade af det.
Støvsugerens plastik vil under alle omstændigheder blive mør efter en 7-10 års brug.