haveskur

Et haveskur kan være en rigtig god løsning hvis haveredskaberne, havemøbler, cykler, brænde eller noget helt andet, er ved at hobe sig op.
Med et haveskur får du nemlig muligheden for at få det værste rod af vejen og samtidig opbevare tingene nemt og sikkert. Få inspiration til dit eget haveskur her.

Sørg for et fast underlag 

Hvad der skal ligge under dit nye haveskur er helt op til dig selv. Men under alle omstændigheder er det nødvendigt med et fast underlag, der kan ligge som et fundament for skuret.

Brug stolpesko til at sikre opbygningen 

For at give dit nye haveskur de bedste forudsætninger er det vigtigt at støbe stolpesko, hvor stolperne kan graves ned i. Stolpeskoene sørger for, at stolperne kan komme væk fra den fugtige jord, men de kan også bruges til støbte fundamenter.
Hvis du ikke bruger stolpesko til dit haveskur, vil stolperne på sigt rådne grundet fugten fra jorden. Dette vil også være tilfældet, selvom du bruger trykimprægnerede stolper.
Stolpesko er som regel lavet af galvaniseret jern og sørger for at løfte stolpen op, men holder den samtidig fast til underlaget.
Stolpesko fås til alle slags stolper og bliver primært benyttet til mindre bygninger såsom et haveskur.
Sørg for at afrette underlaget hvor haveskuret skal stå, inden du går i gang, så du sikrer dig en plan flade at arbejde med.

Vælg det rette underlag 

Når du har støbt dine stolper ved hjælp af stolpesko og cement, er det tid til at vælge det underlag, der skal være i dit nye haveskur.
Du kan med fordel vælge at lægge fliser eller en type skærv, for at opnå en plan og brugbar flade.
Hvis du vælger ikke at have noget underlag i haveskuret, vil du hurtigt stå med en pløret masse, der ikke er optimal, når det først begynder at regne.

Opsætning af skelet 

Når fundamentet er lagt, og du har støbt stolperne, kan du begynde at sætte skelettet til haveskuret op.
For den let øvede gør-det-selv’er vil projektet være til at overskue. Det drejer sig nemlig blot om at sætte 16 stykker træ sammen, til du står med en ramme.
Vær opmærksom på præcisionen i opsætningen og at du hele tiden har rette vinkler.

Lav et tag med hanebåndsspærfag

Taget på dit haveskur er nemt at sætte op, da det blot drejer sig om at opsætte de velkendte hanebåndsspærfag.
Hanebåndsspærfag laves af en trekant, der giver en meget solid konstruktion til dit nye skur. Vinklerne kan tilpasses i forhold til den taghøjde du ønsker.
Et fladt tag er oftest ikke en holdbar løsning til et haveskur, da du vil skulle bruge en vis hældning, for at vand kan løbe af.

Beklædning af haveskuret

Alt efter dine behov, og hvad der skal opbevares, kan der benyttes forskellige typer af beklædning.
Hvis du vil bruge dit haveskur til at opbevare brænde i, kan det være en fordel af sørge for en luftig beklædning, så træet får nemmere ved at tørre. Den luftige beklædning kan du opnå ved at bruge lange, vandrette brædder.
Alt efter behov kan du opsætte en dør eller blot lade åbningen stå uden dør.

Hvis du vælger at lave et haveskur af træ, kan du til slut male det i en farve, der passer til huset for at give det en flot finish.

Færdig løsning eller byg selv

Mange byggemarkeder giver i dag muligheden for at købe færdige sæt, som du selv kan gå hjem og sætte op i haven. Dette er en forholdsvis nem proces, men vil være begrænset, i forhold til de muligheder som byggesættet leveres i.
Hvis du i stedet har mod på det, kan du bygge et haveskur alt efter dine specifikke behov. Her får du selv indflydelse på dets specifikationer og størrelse.
Ulempen er dog, at du selv skal ud på diverse trælasthandler eller savværker for at finde træ og sørge for, at det hele passer i de ønskede mål.