kolonihave

Kolonihave

Vi er så heldige, at vi har fået endnu en DIY familie, der vil invitere os indenfor og vise deres gør-det-selv projekter.

Nini og Søren bor i vinterhalvåret i deres lejlighed i København K og i sommerhalvåret i deres kolonihave på amager. Ferier og hver tredje weekend bliver holdt i deres sommerhus i Bjerge Nordstrand.

kolonihave skilt

Kolonihave skilt – Koloninis Domæne

kolonihaven på Amager

Kolonihaven på Amager

Kolonihavehuset – en lille grøn oase i København

Kolonihaven på amager har været en stor forvandling igennem de sidste 8 år. Det startede med et 40 kvadratmeter gammelt hus, der storset var til nedrivning, men som i dag er blevet renoveret og sidste år fik en tilbygning med to soveværelser. Huset er i dag på 60 kvadratmeter og rummer et skønt soveværelse, gæsteværelse, badeværelse og stue/køkkenalrum.

Derudover har den hyggelige have, på 400 kvadratmeter, to store hjemmebygget terrasser og et nyt fint drivhus, som man også kan tage ophold i, f.eks. når det regner. Stilen i kolonihaven er i rigtig ”kolonihave stil”, indrettet med vintage ting, arvestykker, antikke ting og loppemarked fund. Det er primært Nini, der står for indretningen, hvor Søren er handymanden, der får de større DIY projekter ført ud i livet.

Sommerhus i Bjerge Nordstrand

Sommerhus i Bjerge Nordstrand

 

sommerhus indenfor

Sommerhus indenfor

Sommerhuset – sommeridyl ved skov og strand

Sommerhuset i Bjerge Nordstrand er et bjælkehus, der ligeledes kolonihaven er indrettet i autentisk ”sommerhus stil”. Men her er det omgivelserne tæt på vand og skov, der tydeligvis har inspireret indretningen. Her finder man små finurligheder i indretningen som rav udformeret som små dyr, træbakker med sten og muslingeskaller, træmøbler og en drivtømmerpalle lavet til krydderihylde.

Nini og Søren elsker at samle drivtømmer fra stranden og lave små ting ud af det, f.eks. hylder, figurer og pyntende stilleben. En gammel tønde, der er drevet ind på stranden, er blevet forvandlet til et bord i brændeskuret, som bare er en af de mange små vidunderlige hyggekroge rundt omkring i sommerhusets ”vilde” have.

Fremtidens gør-det-selv projekter

Fremtiden byder på projekter som nyt tag på den gamle del af kolonihavehuset, flisegang bag huset og flisebelagt hyggekrog. Sommerhuset skal have bygget nye senge i det lille kammer, der er så lille, at det er i skæve mål og derfor er et selvbygger projekt. Derudover trænger gæstehuset til isolering, så det kan bruges om vinteren. Som Nini siger: ”når man har valgt at have to fritidshuse som os, bliver det en livsstil at vedligeholde og renovere – man bliver aldrig helt færdig og når man er færdig i den ene ende kan man starte forfra i den anden. Med hus og have står idéerne jo i kø både indendørs og udendørs – og vi elsker det!”.

Her på bloggen kan du løbende følge med i Nini og Sørens spændende projekter i deres kolonihave og sommerhus. Vi håber du har lyst til at kigge med og blive inspireret.