fliseterrasse

Fliseterrasse efter

Søren og Nini har endelig fået lavet ny flisegang og fliseterrasse i kolonihaven, som længe har været et ønske. Læs med her hvordan projektet gik og se det flotte resultat.

Vi bruger pladsen bag ved huset til opbevaring af havemøbler, cykler og skraldestativ. Vi tænkte derfor, at det ville være rart at kunne gå tørskoet derhen i stedet for, at det er et område fyldt med ukrudt og jord, der lynhurtigt bliver mudret.

Pladsen på højre side af huset har vi i langtid ønsket at udnytte, da det skæmmede meget i forhold til, at resten af haven er så fin. Derudover er det ærgerligt at have så stort et område af haven, som ikke er brugbart. Der stod ikke andet end en kæmpe træstub fra et træ, der blev fældet nogle år tidligere.

Flisegang

Flisegang før

Op med roden

Første del af projektet gik ud på at få den store rod op. Det var et kæmpe projekt, fordi ingen maskiner kunne komme derhen, da drivhuset var i vejen. Derfor måtte vi grave roden fri med ren håndkraft. Vi hakkede den i stykker med økse, indtil vi kunne få den fri fra jorden. Vi hakkede og hakkede og synes ikke vi kom nogen vegne. Det endte da også med at tag tre mænd to dage af få roden fri. Sikke et kæmpe arbejde! Set i bakspejlet skulle vi have gjort dette projekt inden vi fik drivhuset op sidste år.

Vigtigt med et stabilt underlag 

Da roden endelig var væk, gravede vi et halvt spadestik ned på hele området for derefter at fylde op med stabilgrus. Vi fyldte op med grus for at stabilisere området, da det er vigtigt, at fliserne bliver lagt på et stabilt underlag for at undgå sætninger. Derefter tromlede vi stabilgruset og så var området klart til at blive belagt med fliser.

anlæg af flisegang

Anlæg af flisegang bag huset

 

Flisegang

Flisegang efter

Valg af fliser til flisegang og terrasse

Vi valgte at lægge lysegrå og mørkegrå betonfliser i målene 40 x 40 cm. samt små Holmegaardsten. Vi valgte forskellige fliser for at give det lidt spil i stedet for kun at lægge betonfliser i en farve eller Holmegaardsten. Det er samtidig også fliser, der er til at betale. For at skabe ekstra hygge i området valgte vi at holde et område frit for fliser og i stedet lagde vi perlesten og satte tre pileflet.

Blomsterfliser fra Bali 

I midten af fliseterrassen lagde vi nogle super fine håndlavet blomsterfliser fra Bali. Vi lagde fliserne fra Bali for at bryde med de kolde betonfliser og give det et lille ”tæppe” lignende udseende, der kunne give området lidt personlighed. Det synes vi helt klart lykkedes. Det har fået et flot look af eksotisk idyl, der klæder haven rigtig meget. Når vi laver nye projekter i kolonihaven og i sommerhuset er det vigtigt, at de passer ind med resten af haven og huset, så man oplever det som en helhed.

I den anden side af huset, modsat den nye terrasse, har vi afsluttet flisegangen med brosten, som vi var så heldige, at en nabo havde i overskud.

Vi er rigtig glade for resultatet af den nye flisegang og fliseterrasse og efter områderne er blevet nemt tilgængelige, bruger vi dem rigtig meget.